| |     ћирилица | english  
Naslovna
DVANAESTI FESTIVAL SRPSKE KULTURE U ISTRI

Generalni konzul Goran Petrović, 08.10.2020. godine, u Srpskom kulturnom centru u Puli, prisustvovao je svečanom otvaranju Dvanaestog festivala srpske kulture u Istri i izložbe "Vibracije", slikara "Galerije 73" iz Beograda Irine Černjavski Šantrić i Save Rupića.

Festival čije je otvaranje zbog epidemije zarazne bolesti "Korona virus-COVID-19", pomereno sa proleća na jesen, održava se iz dva dela, od 08. do 10.10.2020. godine i od 05. do 09.11.2020. godine u Puli. Organizatori festivala su Srpski kulturni centar u Istri, Veće srpske nacionalne manjine Istarske županije i Koordinacija Srba u Istri. Održavanje festivala pomogli su Istarska županija, Grad Pula i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. Festival je ove godine posvećen srpskom pesniku Dušanu Radoviću.

Tokom festivala biće održano više programa u Puli: "Hoomage Dušku Radoviću" i pesničko veče "Žurim da reč može stići vreme" rodoljubive poezije Irine Černjavski Šantrić u Srpskom kulturnom centru u Puli i "Revija srpskog filma" u Kinu Valli u Puli (filmovi: "Delirijum Tremens" režisera Gorana Markovića, "Asimetrija" režisera Maše Nešković, "Reži" režisera Koste Đorđevića, "Kralj Petar I" režisera Petra Ristovskog i "Slučaj Makavejev" režisera Gorana Radovanovića).


Verzija za štampu
Dijaspora
DESETA KONFERENCIJA NOVINARA I MEDIJA DIJASPORE I SRBA U REGIONU
DVANAESTI FESTIVAL SRPSKE KULTURE U ISTRI
VODIČ KROZ MERE PODRŠKE RAZVOJU INOVATIVNE PRIVREDE
O dijaspori i srbima u regionu
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali