Printer Friendly Version OBAVEŠTENJE O IZBORIMA ZA NARODNE POSLANIKE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE I NAČINU PODNOŠENJA ZAHTEVA ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK PODATKA DA ĆE BIRAČ GLASATI U INOSTRANSTVU @ 17 February 2022 12:15 PM

Obaveštavamo da su odlukom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, raspisani izbori za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije koji će se održati 03. aprila 2022. godine.


U tom smislu, šire obaveštenje o izborima je dostupno na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije na sledećem linku: https://www.mfa.rs/mediji/vesti/prijavljivanje-za-glasanje-u-inostranstvu-do-12-marta


Državljanke i državljani Republike Srbije koji poseduju važeći pasoš ili ličnu kartu, punoletni su i poslovno sposobni, upisani u Jedinstveni birački spisak, imaju prebivalište u Republici Srbiji, a boravište na teritoriji Republike Hrvatske, ili se na dan održavanja izbora po drugom osnovu nalaze na jurisdikcionom području Generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci, mogu podneti Zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu, posredstvom ovog Generalnog konzulata. Zahtev se može podneti lično, poslati poštom (Erazma Barčića 9, 51000 Rijeka) ili E-mailom: konzulat.srbije.rijeka@gmail.com . Takođe, ukoliko postoje okolnosti koje Vam ne omogućavaju dostavu zahteva na jedan od opisanih načina, kontaktirajte Generalni konzulat radi dogovora o pružanju pomoći (telefon: 051 337 420).


Rok za podnošenje zahteva ističe 12. marta 2022. godine u 24,00 h. Nakon isteka ovog roka, neće biti moguć prijem zahteva za upis podatka u birački spisak da će birač glasati u inostranstvu.


Ukoliko državljanka ili državljanin Republike Srbije ima prebivalište u Republici Srbiji, a boravište u Republici Hrvatskoj, i poseduje važeći pasoš ili ličnu kartu, a nije upisan u birački spisak (provera putem linka: https://upit.birackispisak.gov.rs/), potrebno je da se podnese i prethodni Zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji.


Ukoliko imate potrebu za dodatnim informacijama, budite slobodni da se obratite ovom Konzulatu telefonom ili E-mailom.

Zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu, možete da preuzmete ovde.