Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗБОРИМА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И НАЧИНУ ПОДНОШЕЊА ЗАХТЕВА ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК ПОДАТКА ДА ЋЕ БИРАЧ ГЛАСАТИ У ИНОСТРАНСТВУ @ 17 February 2022 12:14 PM

Обавештавамо да су одлуком председника Републике Србије Александра Вучића, расписани избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије који ће се одржати 03. априла 2022. године.

У том смислу, шире обавештење о изборима је  доступно на званичном сајту Министарства спољних послова Републике Србије на следећем линку: https://www.mfa.rs/mediji/vesti/prijavljivanje-za-glasanje-u-inostranstvu-do-12-marta


Држављанке и држављани Републике Србије који поседују важећи пасош или личну карту, пунолетни су и пословно способни, уписани у Јединствени бирачки списак, имају пребивалиште у Републици Србији, а боравиште на територији Републике Хрватске, или се на дан избора по другом основу налазе на јурисдикционом подручју Генералног конзулата Републике Србије у Ријеци, могу поднети Захтев за упис податка у бирачки списак да ће бирач гласати у иностранству, посредством овог Генералног конзулата. Захтев се може поднети лично, послати поштом (Еразма Барчића 9, 51000 Ријека) или E-mailom konzulat.srbije.rijeka@gmail.com . Такође, уколико постоје околности које Вам не омогућавају доставу захтева на један од описаних начина, контактирајте Генерални конзулат ради договора о пружању помоћи (телефон: 051 337 420).


Рок за подношење захтева истиче 12. марта 2022. године у 24,00 h. Након истека овог рока, неће бити могућ пријем захтева за упис податка у бирачки списак да ће бирач гласати у иностранству.


Уколико држављанка или држављанин Републике Србије има пребивалиште у Републици Србији, а боравиште у Републици Хрватској, и поседује важећи пасош или личну карту, а није уписан у бирачки списак (провера путем линка: https://upit.birackispisak.gov.rs/), потребно је да се поднесе и претходни Захтев за упис у Јединствени бирачки списак у Републици Србији.


Уколико имате потребу за додатним информацијама, будите слободни да се обратите овом Конзулату телефоном или E-mailom.

Захтев за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству, можете да преузмете овде