Printer Friendly Version Poseta Gradu Puli @ 28 October 2021 11:42 AM

U Komunalnoj palati u Puli, 27.10.2021. godine, gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić primio je generalnog konzula Gorana Petrovića. Sastanku su prisustvovali i konzul Vladimir Marjanović, predsednik Županijskog veća srpske nacionalne manjine Istarske županije i odbornik u Skupštini Istarske županije Miloš Bajić i odbornik u Skupštini Grada Pule Milan Rašula.

Razgovarano je o mogućnostima unapređenja ekonomske, kulturne, prosvetne i druge saradnje i položaju srpske nacionalne zajednice u gradu Puli.

U Srpskom kulturnom centru u Puli, generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, susreli su se sa predsednikom Županijskog veća srpske nacionalne manjine Istarske županije i odbornikom u Skupštini Istarske županije Milošem Bajićem, koordinatorom programa SKC u Puli i odbornikom u Skupštini Grada Pule Milanom Rašulom, predsednikom Zajednice Srba u Istri Miomirom Jeremićem, predsednikom i potpredsednikom SKD Istre "N.Tesla" Milanom Čubrilom i Brankom Daić Bursać i predsednikom SKD "Prosvjeta"-Pododbor Pula Tatjanom Savić. 

Tom prilikom uručena je donacija knjiga, poklon Službenog glasnika R.Srbije.

Zajedno sa odbornikom u Skupštini Grada Pule Milanom Rašulom, generalni konzul i konzul posetili su i Osnovnu školu "Tone Peruška" u Puli, gde su se susreli sa veroučiteljem, projerejom-stavroforom Goranom Petkovićem i učenicima srpske i ruske nacionalnosti koji pohađaju nastavu pravoslavne veronauke. Tom prilikom uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature, koju su zajednički obezbedili Grad Čačak i Auto Čačak, kao i Pedagoški fakultet iz Sombora i Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu veronauke u ovoj školi pohađa 22 učenika a u Područnoj školi u Peroju 21 učenik.