Printer Friendly Version Посета Граду Пули @ 28 October 2021 11:38 AM

У Комуналној палати у Пули, 27.10.2021. године, градоначелник Града Пуле Филип Зоричић примио је генералног конзула Горана Петровића. Састанку су присуствовали и конзул Владимир Марјановић, председник Жупанијског већа српске националне мањине Истарске жупаније и одборник у Скупштини Истарске жупаније Милош Бајић и одборник у Скупштини Града Пуле Милан Рашула.

Разговарано је о могућностима унапређења економске, културне, просветне и друге сарадње и положају српске националне заједнице у граду Пули.

У Српском културном центру у Пули, генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, сусрели су се са председником Жупанијског већа српске националне мањине Истарске жупаније и одборником у Скупштини Истарске жупаније Милошем Бајићем, координатором програма СКЦ у Пули и одборником у Скупштини Града Пуле Миланом Рашулом, председником Заједнице Срба у Истри Миомиром Јеремићем, председником и потпредседником СКД Истре "Н.Тесла" Миланом Чубрилом и Бранком Даић Бурсаћ и председником СКД "Просвјета"-Пододбор Пула Татјаном Савић. 

Том приликом уручена је донација књига, поклон Службеног гласника Р.Србије.

Заједно са одборником у Скупштини Града Пуле Миланом Рашулом, генерални конзул и конзул посетили су и Основну школу "Тоне Перушка" у Пули, где су се сусрели са вероучитељем, пројерејом-ставрофором Гораном Петковићем и ученицима српске и руске националности који похађају наставу православне веронауке. Том приликом уручили су им донацију помоћне наставне литературе, коју су заједнички обезбедили Град Чачак и Ауто Чачак, као и Педагошки факултет из Сомбора и Туристичка заједница Србије. Додатну наставу веронауке у овој школи похађа 22 ученика а у Подручној школи у Пероју 21 ученик.