Printer Friendly Version Poseta Opštini Plaški @ 23 October 2021 10:17 AM

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, 21.10.2021. godine, posetili su Opštinu Plaški. U novoizgrađenom Vatrogasnom domu u kome će se ubuduće biti sedište opštine, susreli su se sa predsednikom opštine Plaški Perom Damjanovićem, zamenikom predsednika opštine Marom Šupicom  i odbornikom u Skupštini opštine Plaški Draganom Vukelić.

Tokom susreta razgovarano je o mogućnostima unapređenja kulturno-prosvetne saradnje i položaju srpske nacionalne zajednice na teritoriji Opštine Plaški.

Zajedno sa predsednikom i zamenikom predsednika opštine, generalni konzul i konzul posetili su i Osnovnu školu "Plaški", gde su se susreli sa direktorom škole Vlatkom Kulićem, nastavnicom srpskog jezika Zoricom Jurašić i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". Tom prilikom uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature, koju su zajednički obezbedili Grad Čačak i Auto Čačak, kao i Pedagoški fakultet iz Sombora i Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 27 učenika.