Printer Friendly Version Poseta Gradu Ogulinu @ 23 October 2021 10:14 AM

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, 21.10.2021. godine, posetili su Grad Ogulin. U sedištu Grada susreli su se sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem  i zamenicima gradonačelnika Danielom Vukeljom i Sinišom Ljubojevićem. Sastanku je prisustvovao i zamenik župana Karlovačke županije iz redova srpske zajednice Dejan Mihajlović. Tokom susreta razgovarano je o mogućnostima unapređenja kulturno-prosvetne saradnje i položaju srpske nacionalne zajednice na teritoriji Grada Ogulina.

Zajedno sa zamenikom župana Dejanom Mihajlović i zamenikom gradonačelnika Sinišom Ljubojevićem, generalni konzul i konzul posetili su i Prvu osnovnu školu u Ogulinu i Područnu školu u Ogulinskom Hreljinu, gde su se susreli sa direktorom škole  Zvonkom Ranogajecom, nastavnicama srpskog jezika Radmilom Kalmar i Vesnom Pešut Vuković, bibliotekarom Milanom Medaković i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C".

Tom prilikom uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature, koju su zajednički obezbedili Grad Čačak i Auto Čačak, kao i Pedagoški fakultet iz Sombora i Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u centralnoj školi pohađa 12 učenika, a u područnoj školi u Ogulinskom Hreljinu 4 učenika.