Printer Friendly Version Посета Општини Плашки @ 23 October 2021 10:11 AM

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 21.10.2021. године, посетили су Општину Плашки. У новоизграђеном Ватрогасном дому у коме ће се убудуће бити седиште општине, сусрели су се са председником општине Плашки Пером Дамјановићем, замеником председника општине Маром Шупицом  и одборником у Скупштини општине Плашки Драганом Вукелић.

Током сусрета разговарано је о могућностима унапређења културно-просветне сарадње и положају српске националне заједнице на територији Општине Плашки.

Заједно са председником и замеником председника општине, генерални конзул и конзул посетили су и Основну школу "Плашки", где су се сусрели са директором школе Влатком Кулићем, наставницом српског језика Зорицом Јурашић и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". Том приликом уручили су им донацију помоћне наставне литературе, коју су заједнички обезбедили Град Чачак и Ауто Чачак, као и Педагошки факултет из Сомбора и Туристичка заједница Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 27 ученика.