Printer Friendly Version Посета Граду Огулину @ 23 October 2021 10:05 AM

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 21.10.2021. године, посетили су Град Огулин. У седишту Града сусрели су се са градоначелником Далибором Домитровићем  и заменицима градоначелника Даниелом Вукељом и Синишом Љубојевићем. Састанку је присуствовао и заменик жупана Карловачке жупаније из редова српске заједнице Дејан Михајловић. Током сусрета разговарано је о могућностима унапређења културно-просветне сарадње и положају српске националне заједнице на територији Града Огулина.

Заједно са замеником жупана Дејаном Михајловић и замеником градоначелника Синишом Љубојевићем, генерални конзул и конзул посетили су и Прву основну школу у Огулину и Подручну школу у Огулинском Хрељину, где су се сусрели са директором школе  Звонком Раногајецом, наставницама српског језика Радмилом Калмар и Весном Пешут Вуковић, библиотекаром Миланом Медаковић и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц".

Том приликом уручили су им донацију помоћне наставне литературе, коју су заједнички обезбедили Град Чачак и Ауто Чачак, као и Педагошки факултет из Сомбора и Туристичка заједница Србије. Додатну наставу на српском језику у централној школи похађа 12 ученика, а у подручној школи у Огулинском Хрељину 4 ученика.