Printer Friendly Version Poseta Opštini Vojnić i OŠ "Skakavac" u Skakavcu, Karlovac @ 15 October 2021 11:04 AM

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, 13.10.2021. godine, posetili su Opštinu Vojnić. U prostorijama Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" - Pododbor Vojnić susreli su sa potpredsednicom Skupštine opštine Dianom Eremić, predsednikom Veća srpske nacionalne manjine Opštine Vojnić Bojanom Dobrosavljevićem, odbornikom u Skupštini opštine Miletom Kneževićem i predsednicom Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta"-Pododbor Vojnić Nadom Malbašom. Sastanku je prisustvovao i zamenik župana Karlovačke županije iz redova srpske zajednice Dejan Mihajlović. 

U zgradi Opštine Vojnić, o unapređenju kulturne saradnje i položaju srpske nacionalne zajednice,  razgovarali su i sa predsednikom opštine Nebojšom Andrićem. Sastanku je prisustvovao i predsednik Veća SNM Opštine Vojnić Bojan Dobrosavljević.

Generalni konzul i konzul posetili su i Osnovnu školu "Vojnić" u Vojniću, gde su u prisutvu regionalnih  i lokalnih predstavnika vlasti i direktora škole Mirjane Stojković, učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C" i učiteljici Ranki Rod, uručili donaciju pomoćne nastavne literature, poklon Grada Čačka. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku pohađa 45, a pravoslavnu veronauku 44 učenika.

Na teritoriji grada Karlovca, posetili su i Osnovnu školu "Skakavac" u Skakavcu, gde su u prisustvu direktora škole Anta Ćališa, učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C" i učiteljici Nadi Đurić-Plećaš, uručili donaciju pomoćne nastavne literature, poklon Grada Čačka.

Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 9, a pravoslavnu veronauku 18 učenika.