Printer Friendly Version Посета Општини Војнић и ОШ "Скакавац" у Скакавцу, Карловац @ 15 October 2021 10:58 AM

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 13.10.2021. године, посетили су Општину Војнић. У просторијама Српског културног друштва "Просвјета" - Пододбор Војнић сусрели су са потпредседницом Скупштине општине Дианом Еремић, председником Већа српске националне мањине Општине Војнић Бојаном Добросављевићем, одборником у Скупштини општине Милетом Кнежевићем и председницом Српског културног друштва "Просвјета"-Пододбор Војнић Надом Малбашом. Састанку је присуствовао и заменик жупана Карловачке жупаније из редова српске заједнице Дејан Михајловић. У згради Општине Војнић, о унапређењу културне сарадње и положају српске националне заједнице,  разговарали су и са председником општине Небојшом Андрићем. Састанку је присуствовао и председник Већа СНМ Општине Војнић Бојан Добросављевић.

Генерални конзул и конзул посетили су и Основну школу "Војнић" у Војнићу, где су у присутву регионалних  и локалних представника власти и директора школе Мирјане Стојковић, ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц" и учитељици Ранки Род, уручили донацију помоћне наставне литературе, поклон Града Чачка.

Додатну наставу на српском језику похађа 45, а православну веронауку 44 ученика.

На територији града Карловца, посетили су и Основну школу "Скакавац" у Скакавцу, где су у присуству директора школе Анта Ћалиша, ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц" и учитељици Нади Ђурић-Плећаш, уручили донацију помоћне наставне литературе, поклон Града Чачка. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 9, а православну веронауку 18 ученика.