Printer Friendly Version Koncert No Borders Orchestra u Rijeci @ 24 August 2021 02:09 PM

 

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, 23.08.2021. godine u zgradi Exportdrva u Rijeci, prisustvovali su koncertu "No Return to Normality" simfonijskog orkestra No Borders Orchestra, sastavljenog od mladih umetnika iz zemalja Zapadnog Balkana. Ovim koncertom započela je balkanska turneja koja će biti nastavljena koncertima u Zagrebu, Sarajevu, Novom Sadu, Mariboru i Novoj Gorici. Održavanje koncerta "No Borders Orchestra" bilo je planirano za 2020. godinu, u okviru programa "Rijeka 2020 - Evropska prestonica kulture", ali je odloženo zbog epidemije COVID-19.

На концерту су изведене композиције Џона Адамса, Макса Рихтера и Рихарда Штрауса a cвоју премијеру имала је композиција "Rethink!" (трејлер истоимене симфоније), хрватског композитора Ивана Божићевића, компонована за ову турнеју. Оркестром је дириговао оснивач и уметнички директор, српски диригент Премил Петровић, соло деонице изводио је виолиниста Владимир Костов из Скопља, а у саставу оркестра од око 30 чланова било је и 8 уметника из Републике Србије.
Концерт су организовали Град Ријека и Универзитет у Ријеци, а концерту су присуствовали и заменица градоначелника Града Ријеке Сандра Крпан и ректор Универзитета у Ријеци Снежана Пријић - Самарџија.