Printer Friendly Version Projekcija srpskog dokumentarnog filma "Govori da bih te vidio" na Liburnia Film Festival-u @ 24 August 2021 02:06 PM

 

Generalni konzul Goran Petrović, 22.08.2021. godine, u Amerikanskim vrtovima u Opatiji, prisustvovao je uvodnom propratnom programu festivala, projekciji srpskog dokumentarnog filma "Govori da bih te vidio", reditelja Marije Stojnić. Ovaj film je na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs, 2020. godine u Beogradu, proglašen za najbolji film festivala u nacionalnom delu programa. Film govori o istorijatu i značaju Radio Beograda i borbi koju ovaj radio gubi sa savremenijim medijima. Održavanje ovog programa pomogli su Grad Opatija i Generalni konzulat Republike Srbije u Rijeci. Projekciji su prisustvovali i zamenica gradonačelnik Grada Opatije Kristina Đukić i izvršni direktor festivala Jelena Androić.
 

19. Liburnia Film Festival održava se u periodu od 23. do 27.08.2021. godine, na 3 lokaliteta u Opatiji (Amerikanski vrtovi, vila Antonio i letnja pozornica). Tokom festivala biće prikazano 45 dokumentarnih filmova i održano više propratnih programa. Organizatori festivala su udruženje Liburnia Film Festival, organizacija Restart i Festival Opatija, a festival podržavaju Hrvatski audovizualni centar, Grad Opatija, Primorsko-goranska županija i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

U vili Antonio, 24.08.2021. godine, u kategoriji izvan konkurencije Regionale, biće prikazan kratkometražni film iz R.Srbije, "Ona me nosi" režisera Ane Butigan, u produkciji Akademije umetnosti u Beogradu.