Printer Friendly Version Концерт No Borders Orchestra у Ријеци @ 24 August 2021 11:57 AM

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 23.08.2021. године у згради Exportdrva у Ријеци, присуствовали су концерту "No Return to Normality" симфонијског оркестра No Borders Orchestra, састављеног од младих уметника из земаља Западног Балкана. Овим концертом започела је балканска турнеја која ће бити настављена концертима у Загребу, Сарајеву, Новом Саду, Марибору и Новој Горици. Одржавање концерта "No Borders Orchestra" било је планирано за 2020. годину, у оквиру програма "Ријека 2020 - Европска престоница културе", али је одложено због епидемије COVID-19.

На концерту су изведене композиције Џона Адамса, Макса Рихтера и Рихарда Штрауса a cвоју премијеру имала је композиција "Rethink!" (трејлер истоимене симфоније), хрватског композитора Ивана Божићевића, компонована за ову турнеју. Оркестром је дириговао оснивач и уметнички директор, српски диригент Премил Петровић, соло деонице изводио је виолиниста Владимир Костов из Скопља, а у саставу оркестра од око 30 чланова било је и 8 уметника из Републике Србије.
Концерт су организовали Град Ријека и Универзитет у Ријеци, а концерту су присуствовали и заменица градоначелника Града Ријеке Сандра Крпан и ректор Универзитета у Ријеци Снежана Пријић - Самарџија.