Printer Friendly Version Пројекција српског документарног филма "Говори да бих те видио" на Liburnia Film Festival-у @ 24 August 2021 11:29 AM

Генерални конзул Горан Петровић, 22.08.2021. године, у Американским вртовима у Опатији, присуствовао је уводном пропратном програму фестивала, пројекцији српског документарног филма "Говори да бих те видио", редитеља Марије Стојнић. Овај филм је на Међународном фестивалу документарног филма Beldocs, 2020. године у Београду, проглашен за најбољи филм фестивала у националном делу програма. Филм говори о историјату и значају Радио Београда и борби коју овај радио губи са савременијим медијима. Одржавање овог програма помогли су Град Опатија и Генерални конзулат Републике Србије у Ријеци. Пројекцији су присуствовали и заменица градоначелник Града Опатије Кристина Ђукић и извршни директор фестивала Јелена Андроић.

19. Liburnia Film Festival одржава се у периоду од 23. до 27.08.2021. године, на 3 локалитета у Опатији (Американски вртови, вила Антонио и летња позорница). Током фестивала биће приказано 45 документарних филмова и одржано више пропратних програма. Организатори фестивала су удружење Liburnia Film Festival, организација Restart и Фестивал Опатија, а фестивал подржавају Хрватски аудовизуални центар, Град Опатија, Приморско-горанска жупанија и Друштво хрватских филмских редатеља.

У вили Антонио, 24.08.2021. године, у категорији изван конкуренције Regionale, биће приказан краткометражни филм из Р.Србије, "Она ме носи" режисера Ане Бутиган, у продукцији Академије уметности у Београду.