Printer Friendly Version Koncert "Belle Nuit" u Rijeci i Moravicama @ 30 July 2021 10:09 AM

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci, a u dogovoru sa mladim umetnicima iz Niša i Omišlja na Krku, održana su dva koncerta operskih arija i dueta u Rijeci i Moravicama.

Na koncertu su nastupile: sopran Marijana Davinić iz Niša, mecosopran Ariana Kraljić iz Omišlja i pijanista Vera Radisavljević iz Niša. Na repertuaru su bile kompozicije: Volfganga Amadeusa Mocarta, Žorža Bizea, Žaka Ofenbaha, Josipa Hatzea, Isidora Bajića, Dore Pejačević, Milana Prebande, Ivana pl. Zajca, Blagoja Bersa, Konstantina Babića i Lea Delibesa. 

Na terasi Državnog arhiva u Rijeci (nekadašnji dvorac austrijskog nadvojvode Jozefa Karla Ludviga Habsburga), 26.07.2021. godine, koncertu su prisustvovali gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, predsednik Skupštine Grada Rijeke Ana Trošelj, odbornici u Skupštini Primorsko-goranske županije Marko Mataja Mafrici i Davor Štimac, predsednik Veća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije Zoran Stanković, predstavnik Srpske pravoslavne crkvene opštine u Rijeci protojerej Jovan Galamić, predsednik  Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta"-Pododbor Rijeka Dragiša Laptošević, predsednik Zajednice Srba u Rijeci Milan Popadić, potpredsednik Demokratskog saveza Srba Jovica Radmanović, predsednik Županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Vesna Blanuša i predstavnici srpkih udruženja i organizacija, kao i Udruženja hrvatsko-srpskog prijateljstva.

Koncert je održan u saradnji sa Većem srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Srpskim kulturnim društvom "Prosvjeta"-Pododbor Rijeka.

Na platou ispred pravoslavnog hrama "Svetog velikomučenika Georgija" u Moravicama, 29.07.2021. godine, koncertu koji je održan u okviru festivala "Gomirje Harmonika Mundijal 2021",  prisustvovali su zamenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, gradonačelnik Grada Vrbovsko Dražen Mufić, zamenik gradonačelnika Grada Vrbovsko Đorđe Busić, načelnik Sektora za obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina u Upravi za nacionalne manjine Ministarstva nauke i obrazovanja R.Hrvatske i predsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovsko Milan Vukelić, predsednik SPC opštine Moravice protojerej-stavrofor Jelenko Stojanović, predsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Ogulina Ranko Višnić, predsednik Mesne zajednice Moravice Milan Mamula i više desetina meštana.

Koncert je održan u saradnji sa Većem srpske nacionalne manjine Grada Vrbovsko, Srpskim kulturnim društvom "Prosvjeta"-Pododbor Moravice i udruženjem Gomirje u srcu 1599.