Printer Friendly Version Концерт "Belle Nuit" у Ријеци и Моравицама @ 30 July 2021 10:01 AM

У организацији Генералног конзулата Републике Србије у Ријеци, а у договору са младим уметницима из Ниша и Омишља на Крку, одржана су два концерта оперских арија и дуета у Ријеци и Моравицама.

На концерту су наступиле: сопран Маријана Давинић из Ниша, мецосопран Ариана Краљић из Омишља и пијаниста Вера Радисављевић из Ниша. На репертуару су биле композиције: Волфганга Амадеуса Моцарта, Жоржа Бизеа, Жака Офенбаха, Јосипа Хатзеа, Исидора Бајића, Доре Пејачевић, Милана Пребанде, Ивана пл. Зајца, Благоја Берса, Константина Бабића и Леа Делибеса. 

На тераси Државног архива у Ријеци (некадашњи дворац аустријског надвојводе Јозефа Карла Лудвига Хабсбурга), 26.07.2021. године, концерту су присуствовали градоначелник Града Ријеке Марко Филиповић, председник Скупштине Града Ријеке Ана Трошељ, одборници у Скупштини Приморско-горанске жупаније Марко Матаја Мафрици и Давор Штимац, председник Већа српске националне мањине Приморско-горанске жупаније Зоран Станковић, представник Српске православне црквене општине у Ријеци протојереј Јован Галамић, председник  Српског културног друштва "Просвјета"-Пододбор Ријека Драгиша Лаптошевић, председник Заједнице Срба у Ријеци Милан Попадић, потпредседник Демократског савеза Срба Јовица Радмановић, председник Жупанијске организације Самосталне демократске српске странке Весна Блануша и представници српких удружења и организација, као и Удружења хрватско-српског пријатељства.

Концерт је одржан у сарадњи са Већем српске националне мањине Приморско-горанске жупаније и Српским културним друштвом "Просвјета"-Пододбор Ријека.

На платоу испред православног храма "Светог великомученика Георгија" у Моравицама, 29.07.2021. године, концерту који је одржан у оквиру фестивала "Гомирје Хармоника Мундијал 2021",  присуствовали су заменик жупана Приморско-горанске жупаније Петар Мамула, градоначелник Града Врбовско Дражен Муфић, заменик градоначелника Града Врбовско Ђорђе Бусић, начелник Сектора за образовање на језику и писму националних мањина у Управи за националне мањине Министарства науке и образовања Р.Хрватске и председник Већа српске националне мањине Града Врбовско Милан Вукелић, председник СПЦ општине Моравице протојереј-ставрофор Јеленко Стојановић, председник Већа српске националне мањине Града Огулина Ранко Вишнић, председник Месне заједнице Моравице Милан Мамула и више десетина мештана.

Концерт је одржан у сарадњи са Већем српске националне мањине Града Врбовско, Српским културним друштвом "Просвјета"-Пододбор Моравице и удружењем Гомирје у срцу 1599.