Printer Friendly Version Svetski bijenale studentskog plakata i međunarodna izložba fotografija "Kvarner, iznad i ispod površine mora i Venecija" @ 8 July 2021 11:36 AM

U Muzeju grada Rijeke, 06.07.2021. godine, otvoren je "9. Svetski bijenale studentskog plakata", koji već tradicionalno u organizaciji Akademije umetnosti iz Novog Sada gostuje u Muzeju grada Rijeke. Bijenale se svake godine izmenjuje sa Bijenalom studenske fotografije, izuzev 2020. godine kada gostovanje nije realizovano zbog epidemije COVID-19.  Na izložbi pod nazivom "Izložba rezime - najbolji od najboljih 2003-2020", na belim platnima velike dužine, odštampano je 50 najboljih radova studenata grafičkog dizajna iz celog sveta, koji se odlikuju artističkom inventivnošću, stvaralačkom zrelošću i mladalačkom vrckavošću.
Izložbu su otvorili direktor Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović, mentor projekta Ivan Karlavaris iz Novog Sada i konzul Vladimir Marjanović, u prisustvu predsednika Veća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije Zorana Stankovića i oko 20 posetioca.
U galerijskom prostoru crkve Svete Trojice u Kastvu, 07.07.2021. godine, konzul Vladimir Marjanović prisustvovao je i otvaranju međunarodne izložbe fotografija "Kvarner, iznad i ispod površine mora i Venecija", na kojoj su predstavljene podvodne i druge fotografije učesnika iz Srbije, Hrvatske, Italije i Kine.