Printer Friendly Version Светски бијенале студентског плаката и међународна изложба фотографија "Кварнер, изнад и испод површине мора и Венеција" @ 8 July 2021 11:32 AM

У Музеју града Ријеке, 06.07.2021. године, отворен је "9. Светски бијенале студентског плаката", који већ традиционално у организацији Академије уметности из Новог Сада гостује у Музеју града Ријеке. Бијенале се сваке године измењује са Бијеналом студенске фотографије, изузев 2020. године када гостовање није реализовано због епидемије COVID-19.  На изложби под називом "Изложба резиме - најбољи од најбољих 2003-2020", на белим платнима велике дужине, одштампано је 50 најбољих радова студената графичког дизајна из целог света, који се одликују артистичком инвентивношћу, стваралачком зрелошћу и младалачком врцкавошћу.
Изложбу су отворили директор Музеја града Ријеке Ервин Дубровић, ментор пројекта Иван Карлаварис из Новог Сада и конзул Владимир Марјановић, у присуству председника Већа српске националне мањине Приморско-горанске жупаније Зорана Станковића и око 20 посетиоца.


У галеријском простору цркве Свете Тројице у Каству, 07.07.2021. године, конзул Владимир Марјановић присуствовао је и отварању међународне изложбе фотографија "Кварнер, изнад и испод површине мора и Венеција", на којој су представљене подводне и друге фотографије учесника из Србије, Хрватске, Италије и Кине.