Printer Friendly Version 26.sajam knjiga "Sa'nj'jam knjige u Istri" @ 15 June 2021 11:59 AM

U periodu od 04.06. do 13.06.2021. godine, u organizaciji udruženja "Sa'nj'jam knjige u Istri" i "Castropola" d.o.o., u klubu "The Shipyard Pub" u Puli, održan je 26. sajam knjiga "Sa'nj'jam knjige u Istri". Tokom desetodnevnog programa u okviru emisije "Doručak sa piscem" i tematskih panela, predstavilo se oko 30 učesnika i pisaca iz Hrvatske, regiona i sveta i oko 250 izdavača. Na sajmu su se kroz više programa predstavili i gosti iz Republike Srbije: režiser Boris Miljković i pisci Svetislav Basara, Dragan Velikić (putem video linka) i Vladislav Bajac. Održane su i promocije knjiga "Kontraendorfin" Svetislava Basare, "Jugosloveni" Borisa Miljkovića i fotomonografije "Theatron Istra" Igora Zirojevića i Dragana Velikića, javno snimanje za Hrvatsku-radio televiziju, emisije "Doručak s autorom", u kojoj je govorio S.Basara, kao i premijerna projekcija filma "Povratak kući. Marina Abramović i njezina deca" režisera Borisa Miljkovića.

Generalni konzul Goran Petrović, 08.06.2021. godine, prisustvovao je snimanju emisije "Doručak s autorom", u kojoj se predstavio Svetislav Basara. Generalni konzul obišao je i štandove sa monografijama iz R.Srbije.
Na zajedničkom štandu bile su izložene knjige izdavačkih kuća iz R.Srbije: "Geopoetika", "Clio",  "Službeni glasnik R.Srbije" i "Biblioteka HH vek".