Printer Friendly Version 26.сајам књига "Са'њ'јам књиге у Истри" @ 15 June 2021 11:57 AM

У периоду од 04.06. до 13.06.2021. године, у организацији удружења "Са'њ'јам књиге у Истри" и "Castropola" д.о.о., у клубу "The Shipyard Pub" у Пули, одржан је 26. сајам књига "Са'њ'јам књиге у Истри". Током десетодневног програма у оквиру емисије "Доручак са писцем" и тематских панела, представило се око 30 учесника и писаца из Хрватске, региона и света и око 250 издавача. На сајму су се кроз више програма представили и гости из Републике Србије: режисер Борис Миљковић и писци Светислав Басара, Драган Великић (путем видео линка) и Владислав Бајац. Одржане су и промоције књига "Контраендорфин" Светислава Басаре, "Југословени" Бориса Миљковића и фотомонографије "Theatron Istra" Игора Зиројевића и Драгана Великића, јавно снимање за Хрватску-радио телевизију, емисије "Доручак с аутором", у којој је говорио С.Басара, као и премијерна пројекција филма "Повратак кући. Марина Абрамовић и њезина деца" режисера Бориса Миљковића.

Генерални конзул Горан Петровић, 08.06.2021. године, присуствовао је снимању емисије "Доручак с аутором", у којој се представио Светислав Басара. Генерални конзул обишао је и штандове са монографијама из Р.Србије.
На заједничком штанду биле су изложене књиге издавачких кућа из Р.Србије: "Геопоетика", "Clio",  "Службени гласник Р.Србије" и "Библиотека ХХ век".