Printer Friendly Version POSETA OPŠTINAMA PLITVIČKA JEZERA I UDBINA @ 10 June 2021 09:40 AM

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, 09.06.2021. godine, nastavili su obilazak Ličko-senjske županije, posetama opštinama  Plitvička Jezera i Udbina.

U dvorištu Osnovne škole "Dr Franje Tuđmana" u Korenici, susreli su se sa zamenikom predsednika Opštine Milanom Pricom, direktorkom škole Draženom Aračić, veroučiteljem, protonamesnik Nikolom Malobabićem i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu pravoslavne veronauke. Tom prilikom uručili su im donacije pomoćne nastavne literature (ilustrovane monografije o srpskim velikanima i vladarima, posteri sa azbukom i kartom Srbije i dr.) koje su obezbedili Grad Čačak, preduzeće "Progres inženjering" d.o.o. Čačak i Turistička organizacija Srbije. Dodatnu nastavu pravoslavne veronauke pohađa 16 učenika.

U dvorištu Osnovne škole "Kralja Tomislava" Udbina u prisustvu zamenika župana Ličko-senjske županije Milana Uzelca, predsednika Veća srpske nacionalne manjine Ličko-senjske županije Stanka Momčilovića, direktorke Opštinske biblioteke i predsednice SKD "Prosvjeta" - Pododbor Udbina Tatjane Čanković, direktora škole Mirka Dragićevića i nastavnice srpskog jezika Ljubice Godeč, uručili su učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C" donacije pomoćne nastavne literature (lektire, gramatike, ilustrovane monografije o srpskim velikanima i vladarima, posteri sa azbukom i kartom Srbije i dr.) koje su obezbedili Opština Inđija, Grad Čačak, preduzeće "Progres inženjering" d.o.o. Čačak i Turistička organizacija Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 12 učenika, a pravoslavnu veronauku 11 učenika.

Posetili su i Opštinsku biblioteku u Kulturno-informativnom centru "N.Tesla" u Udbini, gde su direktorki Tatjani Čanković uručili donaciju knjiga, poklon Opštine Inđija (sabrana dela srpskih pisaca), Grada Čačka (ilustrovane monografije o srpskim velikanima i vladarima, posteri sa azbukom i kartom Srbije) i preduzeća Matis d.o.o. iz Ivanjice (kompleti istorijskih vladara Srbije).