Printer Friendly Version ПОСЕТА ОПШТИНАМА ПЛИТВИЧКА ЈЕЗЕРА И УДБИНА @ 10 June 2021 09:36 AM

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 09.06.2021. године, наставили су обилазак Личко-сењске жупаније, посетама општинама  Плитвичка Језера и Удбина.

У дворишту Основне школе "Др Фрање Туђмана" у Кореници, сусрели су се са замеником председника Општине Миланом Прицом, директорком школе Драженом Арачић, вероучитељем, протонамесник Николом Малобабићем и ученицима који похађају додатну наставу православне веронауке. Том приликом уручили су им донације помоћне наставне литературе (илустроване монографије о српским великанима и владарима, постери са азбуком и картом Србије и др.) које су обезбедили Град Чачак, предузеће "Прогрес инжењеринг" д.о.о. Чачак и Туристичка организација Србије. Додатну наставу православне веронауке похађа 16 ученика.

У дворишту Основне школе "Краља Томислава" Удбина у присуству заменика жупана Личко-сењске жупаније Милана Узелца, председника Већа српске националне мањине Личко-сењске жупаније Станка Момчиловића, директорке Општинске библиотеке и председнице СКД "Просвјета" - Пододбор Удбина Татјане Чанковић, директора школе Мирка Драгићевића и наставнице српског језика Љубице Годеч, уручили су ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц" донације помоћне наставне литературе (лектире, граматике, илустроване монографије о српским великанима и владарима, постери са азбуком и картом Србије и др.) које су обезбедили Општина Инђија, Град Чачак, предузеће "Прогрес инжењеринг" д.о.о. Чачак и Туристичка организација Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 12 ученика, а православну веронауку 11 ученика.

Посетили су и Општинску библиотеку у Културно-информативном центру "Н.Тесла" у Удбини, где су директорки Татјани Чанковић уручили донацију књига, поклон Општине Инђија (сабрана дела српских писаца), Града Чачка (илустроване монографије о српским великанима и владарима, постери са азбуком и картом Србије) и предузећа Матис д.о.о. из Ивањице (комплети историјских владара Србије).