Printer Friendly Version Dani antifašizma u Karlovcu @ 9 June 2021 10:26 AM

Povodom obeležavanja 80. godišnjice ustanka i Dana antifašističke borbe, u organizaciji Udruženja antifašista Grada Karlovca, Ambasade Ruske Federacije u R.Hrvatskoj, udruženja "Kordunašica", udruženja "Židovi u Karlovcu", Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva i Srpskog narodnog veća, u periodu od 07. do 22.06.2021. godine, u Karlovcu se održava manifestacija "Dani antifašizma u Karlovcu". Generalni konzul Goran Petrović, dana 07.06.2021. godine u pozorištu "Zorin dom" u Karlovcu, prisustvovao je svečanom otvaranju izložbi ratnih fotografija "Drugi svetski rat u Rusiji" i učeničkih radova i plakata "Antifašizam, NDH, NOB, ZAVNOH", kao i nastupu Prvog hrvatskog pevačkog društva "Zora".

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ambasade Ruske Federacije u R.Hrvatskoj: vojni izaslanik odbrane Genadij Mozajev, pomoćnici vojnog izaslanika odbrane Dimitri Morkov i Artem Maslenikov, savetnik Marija Lobanova, atašei Matej Sidarov i Lilija Sidarov, zamenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Dejan Mihajlović, načelnik Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Grada Karlovca Draženka Sila-Ljubenko, predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista R.Hrvatske Franjo Habulin i dr.

Program manifestacije obuhvata održavanje tribina "Čuvari antifašističke baštine" i "Antifašizam i fašizam u prošlosti i sada", kao i projekcije filmova "Bitka na Neretvi", "Zoja" i "Signali nad gradom".