Printer Friendly Version Дани антифашизма у Карловцу @ 9 June 2021 10:24 AM

Поводом обележавања 80. годишњице устанка и Дана антифашистичке борбе, у организацији Удружења антифашиста Града Карловца, Амбасаде Руске Федерације у Р.Хрватској, удружења "Кордунашица", удружења "Жидови у Карловцу", Хрватско-руског друштва пријатељства и Српског народног већа, у периоду од 07. до 22.06.2021. године, у Карловцу се одржава манифестација "Дани антифашизма у Карловцу". Генерални конзул Горан Петровић, дана 07.06.2021. године у позоришту "Зорин дом" у Карловцу, присуствовао је свечаном отварању изложби ратних фотографија "Други светски рат у Русији" и ученичких радова и плаката "Антифашизам, НДХ, НОБ, ЗАВНОХ", као и наступу Првог хрватског певачког друштва "Зора".

Свечаности су присуствовали представници Амбасаде Руске Федерације у Р.Хрватској: војни изасланик одбране Генадиј Мозајев, помоћници војног изасланика одбране Димитри Морков и Артем Маслеников, саветник Марија Лобанова, аташеи Матеј Сидаров и Лилија Сидаров, заменик жупана из редова српске националне мањине Дејан Михајловић, начелник Управног одељења за друштвене делатности Града Карловца Драженка Сила-Љубенко, председник Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Р.Хрватске Фрањо Хабулин и др.

Програм манифестације обухвата одржавање трибина "Чувари антифашистичке баштине" и "Антифашизам и фашизам у прошлости и сада", као и пројекције филмова "Битка на Неретви", "Зоја" и "Сигнали над градом".