Printer Friendly Version POSETA MESNIM ZAJEDNICAMA JASENAK I DREŽNICA U GRADU OGULINU @ 29 April 2021 11:22 AM


 

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović 28.04.2021. godine, završili su obilazak Karlovačke županije, posetom mesnim zajednicana Jasenak i Drežnica na teritoriji Grada Ogulina.

U dvorištu Osnovne škole "Ivane Brlić Mažuranić" Ogulin, Područna škola u Jasenku, susreli su se sa direktorom škole Anđelkom Salopek, zamenikom župana Karlovačke županije iz redova srpske zajednice Mirkom Martinovićem, nastavnikom srpskog jezika Milanom Kričkovićem i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". Tom prilikom uručili su im donacije pomoćne nastavne literature (komplet lektire, gramatike, ilustrovane monografije o srpskim velikanima i vladarima, posteri sa azbukom i kartom Srbije i dr.) koje su obezbedili Opština Inđija, Grad Čačak, i "Progres inžinjering" Čačak. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku i pravoslavnu veronauku pohađaju sva 4 učenika ove područne škole od 1 do 4 razreda.

Zajedno sa gore navedenim predstavnicima županije i škole, posetili su i Područnu školu u Drežnici, gde su se susreli sa nastavnim kadrom i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". U dvorištu škole uručili su im donacije pomoćne nastavne literature koje su obezbedili Opština Inđija, Grad Čačak i "Progres inžinjering" Čačak. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 16, a veronauku 14 učenika.