Printer Friendly Version ПОСЕТА МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ЈАСЕНАК И ДРЕЖНИЦА У ГРАДУ ОГУЛИНУ @ 29 April 2021 11:01 AM



Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић 28.04.2021. године, завршили су обилазак Карловачке жупаније, посетом месним заједницана Јасенак и Дрежница на територији Града Огулина.



У дворишту Основне школе "Иване Брлић Мажуранић" Огулин, Подручна школа у Јасенку, сусрели су се са директором школе Анђелком Салопек, замеником жупана Карловачке жупаније из редова српске заједнице Мирком Мартиновићем, наставником српског језика Миланом Кричковићем и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". Том приликом уручили су им донације помоћне наставне литературе (комплет лектире, граматике, илустроване монографије о српским великанима и владарима, постери са азбуком и картом Србије и др.) које су обезбедили Општина Инђија, Град Чачак и "Прогрес инжињеринг" Чачак. Додатну наставу на српском језику и православну веронауку похађају сва 4 ученика ове подручне школе од 1 до 4 разреда.



Заједно са горе наведеним представницима жупаније и школе, посетили су и Подручну школу у Дрежници, где су се сусрели са наставним кадром и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". У дворишту школе уручили су им донације помоћне наставне литературе које су обезбедили Општина Инђија, Град Чачак и "Прогрес инжињеринг" Чачак. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 16, а веронауку  14 ученика.