Printer Friendly Version POSETA GRADU OGULINU I OPŠTINI PLAŠKI @ 22 April 2021 11:03 AM

 

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović 21.04.2021. godine, zajedno sa zamenikom župana Karlovačke županije iz redova srpske zajednice Mirkom Martinovićem,  nastavili su obilazak Karlovačke županije, posetom Gradu Ogulinu i Opštini Plaški.

U dvorištu Prve osnovne škole u Ogulinu, Područna škola u Ogulinskom Hreljinu, susreli su se sa direktorom škole Zvonkom Ranogajecom, nastavnikom srpskog jezika Jovanom Oreljom, predstavnicima Veća Srpske nacionalne manjine Grada Ogulina Sanjom Kosanović i Dušanom Jančićem, protojerejom stavroforom Milošem Oreljom i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". Tom prilikom uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature (komplet lektire i gramatika) koju je obezbedila Opština Inđija, kao i propagadni materijal koji je obezbedila Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 3 učenika.

Zajedno sa gore navedenim predstavnicima grada i škole, posetili su i centralnu Prvu osnovnu školu u Ogulinu, gde su se susreli sa bibliotekarkom Milanom Medaković i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C".

U dvorištu škole uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature (komplet lektire i gramatika) koju je obezbedila Opština Inđija, kao i propagadni materijal koji je obezbedila Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 14, dok pravoslavnu veronauku u centralnoj i područnoj školi pohađa ukupno 53 učenika.

U dvorištu Osnovne škole "Plaški" u Plaškom, susreli su se sa predsednikom Veća srpske nacionalne manjine Opštine Plaški Milanom Jovetićem, odbornicom u Skupštini opštine Plaški Draganom Vukelić, direktorom škole Vlatkom Kulićem, nastavnikom srpskog jezika Jovanom Oreljom i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". 

Tokom susreta uručili su donaciju pomoćne nastavne literature (komplet lektire i gramatika) koju je obezbedila Opština Inđija, kao i propagadni materijal koji je obezbedila Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 33, a pravoslavnu veronauku 28 učenika.

U dvorištu Biblioteke i čitaonice Plaški susreli su se sa predsednikom opštine Plaški Perom Damjanovićem i direktorom biblioteke Veljkom Vezmarom i tom prilikom  uručili donaciju knjiga, poklon preduzeća Matis d.o.o. iz Ivanjice.