Printer Friendly Version ПОСЕТА ГРАДУ ОГУЛИНУ И ОПШТИНИ ПЛАШКИ @ 22 April 2021 11:02 AM

 Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић 21.04.2021. године, заједно са замеником жупана Карловачке жупаније из редова српске заједнице Мирком Мартиновићем,  наставили су обилазак Карловачке жупаније, посетом Граду Огулину и Општини Плашки.

У дворишту Прве основне школе у Огулину, Подручна школа у Огулинском Хрељину, сусрели су се са директором школе Звонком Раногајецом, наставником српског језика Јованом Орељом, представницима Већа Српске националне мањине Града Огулина Сањом Косановић и Душаном Јанчићем, протојерејом ставрофором Милошем Орељом и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". Том приликом уручили су им донацију помоћне наставне литературе (комплет лектире и граматика) коју је обезбедила Општина Инђија, као и пропагадни материјал који је обезбедила Туристичка заједница Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 3 ученика.

Заједно са горе наведеним представницима града и школе, посетили су и централну Прву основну школу у Огулину, где су се сусрели са библиотекарком Миланом Медаковић и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". 


У дворишту школе уручили су им донацију помоћне наставне литературе (комплет лектире и граматика) коју је обезбедила Општина Инђија, као и пропагадни материјал који је обезбедила Туристичка заједница Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 14, док православну веронауку у централној и подручној школи похађа укупно 53 ученика.

У дворишту Основне школе "Плашки" у Плашком, сусрели су се са председником Већа српске националне мањине Општине Плашки Миланом Јоветићем, одборницом у Скупштини општине Плашки Драганом Вукелић, директором школе Влатком Кулићем, наставником српског језика Јованом Орељом и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". 

Током сусрета уручили су донацију помоћне наставне литературе (комплет лектире и граматика) коју је обезбедила Општина Инђија, као и пропагадни материјал који је обезбедила Туристичка заједница Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 33, а православну веронауку 28 ученика.

У дворишту Библиотеке и читаонице Плашки сусрели су се са председником општине Плашки Пером Дамјановићем и директором библиотеке Вељком Везмаром и том приликом  уручили донацију књига, поклон предузећа Матис д.о.о. из Ивањице.