Printer Friendly Version POSETA OPŠTINAMA KRNjAK I VOJNIĆ I OSNOVNOJ ŠKOLI SKAKAVAC U SKAKAVCU @ 15 April 2021 10:59 AM

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, 14.04.2021. godine, posetili su opštine Krnjak i Vojnić i i Osnovnu školu "Skakavac" u Skakavcu.

U dvorištu Osnovne škole "Skakavac" u Skakavcu, susreli su se sa zamenikom župana Karlovačke županije Mirkom Martinovićem, direktorom škole Antom Ćališem,  nastavnicom srpskog jezika Nadom Đurić-Plećaš i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". Tom prilikom uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature (komplet lektire i gramatika) koju je obezbedila Opština Inđija, kao i propagadni materijal koji je obezbedila Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 6, a pravoslavnu veronauku 18 učenika.

U dvorištu Osnovne škole "Vojnić" u Vojniću, susreli su se predsednikom Veća srpske nacionalne manjine Opštine Vojnić Bojanom Dobrosavljevićem, pedagogom Ivanom Broz, nastavnicom srpskog jezika Rankom Rod i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". Susretu je prisustvovao i zamenik župana Karlovačke županije Mirko Martinović.

Tokom posete uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature (komplet lektire i gramatika) koju je obezbedila Opština Inđija, kao i propagadni materijal koji je obezbedila Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 49, a pravoslavnu veronauku 44 učenika.

U dvorištu Biblioteke i čitaonice Vojnić susreli su se sa zamenikom  predsednika opštine iz redova srpske zajednice Nikolom Škrgićem, predsednikom Veća srpske nacionalne manjine Opštine Vojnić Bojanom Dobrosavljevićem, zamenikom župana Karlovačke županije Mirkom Martinovićem i direktorkom Biblioteke i čitaonice Vojnić Dušankom Madžar Lončar. Tom prilikom uručili su donaciju knjiga, poklon Opštine Inđija  i preduzeća Matis d.o.o. iz Ivanjice.

U dvorištu Osnovne škole "Katarine Zrinski" u Krnjaku, susreli su se predsednikom opštine Krnjak Dejanom Mihajlovićem, zamenikom župana Karlovačke županije Mirkom Martinovićem, predsednikom Veća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije Ilijom Matijevićem, direktorkom škole Željkom Stojković, nastavnicom srpskog jezika Nadom Đurić-Plećaš i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". Tokom susreta uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature (komplet lektire i gramatika) koju je obezbedila Opština Inđija, kao i propagadni materijal koji je obezbedila Turistička zajednica Srbije. Dodatnu nastavu na srpskom jeziku u ovoj školi pohađa 28, a pravoslavnu veronauku 23 učenika.