Printer Friendly Version ПОСЕТА ОПШТИНАМА КРЊАК И ВОЈНИЋ И ОСНОВНОЈ ШКОЛИ СКАКАВАЦ У СКАКАВЦУ @ 15 April 2021 10:54 AM

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 14.04.2021. године, посетили су општине Крњак и Војнић и и Основну школу "Скакавац" у Скакавцу.

У дворишту Основне школе "Скакавац" у Скакавцу, сусрели су се са замеником жупана Карловачке жупаније Мирком Мартиновићем, директором школе Антом Ћалишем,  наставницом српског језика Надом Ђурић-Плећаш и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". Том приликом уручили су им донацију помоћне наставне литературе (комплет лектире и граматика) коју је обезбедила Општина Инђија, као и пропагадни материјал који је обезбедила Туристичка заједница Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 6, а православну веронауку 18 ученика.

У дворишту Основне школе "Војнић" у Војнићу, сусрели су се председником Већа српске националне мањине Општине Војнић Бојаном Добросављевићем, педагогом Иваном Броз, наставницом српског језика Ранком Род и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". Сусрету је присуствовао и заменик жупана Карловачке жупаније Мирко Мартиновић.

 Током посете уручили су им донацију помоћне наставне литературе (комплет лектире и граматика) коју је обезбедила Општина Инђија, као и пропагадни материјал који је обезбедила Туристичка заједница Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 49, а православну веронауку 44 ученика.

У дворишту Библиотеке и читаонице Војнић сусрели су се са замеником  председника општине из редова српске заједнице Николом Шкргићем, председником Већа српске националне мањине Општине Војнић Бојаном Добросављевићем, замеником жупана Карловачке жупаније Мирком Мартиновићем и директорком Библиотеке и читаонице Војнић Душанком Маџар Лончар. Том приликом уручили су донацију књига, поклон Општине Инђија  и предузећа Матис д.о.о. из Ивањице.

У дворишту Основне школе "Катарине Зрински" у Крњаку, сусрели су се председником општине Крњак Дејаном Михајловићем, замеником жупана Карловачке жупаније Мирком Мартиновићем, председником Већа српске националне мањине Карловачке жупаније Илијом Матијевићем, директорком школе Жељком Стојковић, наставницом српског језика Надом Ђурић-Плећаш и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". Током сусрета уручили су им донацију помоћне наставне литературе (комплет лектире и граматика) коју је обезбедила Општина Инђија, као и пропагадни материјал који је обезбедила Туристичка заједница Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 28, а православну веронауку 23 ученика.