Printer Friendly Version Сваки Србин у дијаспори потенцијални лобиста @ 8 January 2021 08:06 AM

Наши сународници ван Србије су један од великих потенцијала који држава до сада није препознала на прави начин и зато је потребан другачији приступ питању - како да ојачамо нашу дијаспору и искористимо добру вољу људи који су потенцијални лобисти за интересе Србије и српског народа, каже министар спољних послова Никола Селаковић.

„Kада причамо о Србима у дијаспори, и посебно у региону, то је једна прилично запарложена пољана, на којој је потребно радити много и у којој не може много тога одједном учињеног и да се види", констатује Селаковић у интервјуу за Танјуг.

Он истиче да и именовање директора Управе за сарадњу са Србима у дијаспори и региону први пут после готово седам година откако је управа формирана у оквиру Министарства спољних послова, говори да је то један од приоритета деловања министарства на чијем је челу.

Селаковић напомиње да се тренутно увелико ради на формирању плана како да дијаспора постане видљивија и ван граница Србије и у самој матици.

„Сваки човек у дијаспори је потренцијални лобиста за интересе наше земље и народа и треба да нађемо прави начин да то искористимо", навео је он.