Printer Friendly Version ПОСЕТА ГРАДУ ОГУЛИНУ, ОПШТИНИ ПЛАШКИ И ПОДОДБОРУ СКД "ПРОСВЈЕТА" МОРАВИЦЕ @ 5 November 2020 12:13 PM

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 04.11.2020. године, посетили су град Огулин, општину Плашки и Пододбор Српског културног друштва  "Просвјета" у Моравицама.

У згради Основне школе "Иване Брлић Мажуранић" Огулин, Подручна школа у Јасенку сусрели су се са замеником градоначелника Града Огулина Невеном Ивошевићем, председником Месне заједнице Јасенак Ненадом Вукадиновићем, директором школе Анђелком Салопек, наставником српског језика Миланом Кричковићем и ученицима школе који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". Том приликом уручили су им донацију помоћне наставне литературе коју су обезбедили Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Педагошки факултет у Сомбору, као и поклоне Туристичке заједнице Србије. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађају сва 4 ученика ове подручне школе од 1 до 4 разреда.

Генерални конзул и конзул посетили су и Основну школу "Иване Брлић Мажуранић" Огулин, Подручна школа у Дрежници где су такође, уручили донацију помоћне наставне литературе коју су обезбедили Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Педагошки факултет у Сомбору, као и поклоне Туристичке заједнице Србије и Дечјег културног центра у Београду. Додатну наставу на српском језику у овој школи похађа 14 од 16 ученика ове подручне школе од 1 до 8 разреда.

У Плашком, заједно са председником Општине Плашки Пером Дамјановићем и замеником председника општине Маром Шупицом, посетили су Библиотеку и читаоницу и уручили донацију књига, поклон Службеног гласника Р.Србије.

У поподневним часовима у Огулину, посетили су Веће српске националне мањине Града Огулина, СКД "Просвјета"-Пододбор Огулин и Културно друштво "Никола Тесла", где су такође уручили донацију књига, поклон Службеног гласника Р.Србије.

У вечерњим часовима посетили су и СКД "Просвјета"-Пододбор Моравице на територији Града Врбовско, где су такође уручили донацију књига, поклон Службеног гласника Р.Србије.