Printer Friendly Version POSETA OPŠTINAMA DONjI LAPAC I UDBINA I PODODBORU SKD "PROSVJETA" KORENICA @ 19 October 2020 09:53 AM

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, 15.10.2020. godine, posetili su opštine Donji Lapac i Udbina i Pododbor Srpskog kulturnog društva  "Prosvjeta" u Korenici.

U skladu sa preporukama za suzbijanje epidemije zarazne bolesti "Korona virus-COVID-19", ispred zgrade Osnovne škole Donji Lapac susreli su se sa predsednikom opštine Ilijom Obradovićem, direktorom škole Markom Matićem, nastavnicama srpskog jezika Radmilom Kugom i Ljubicom Godeč, pravoslavnim veroučiteljem protonamesnikom Predragom Sušićem i učenicima škole koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu "C". Tom prilikom uručili su im donaciju pomoćne nastavne literature koju su obezbedili Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Pedagoški fakultet u Somboru, kao i 5 školskih torbi koje je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Pokrajinske Vlade AP Vojvodine.

Generalni konzul i konzul posetili su i Narodnu biblioteku "P.Preradović" u Donjem Lapcu i uručili donaciju knjiga, poklon Službenog glasnika R.Srbije i Izdavačke kuće PAIDEA.

U zgradi Kulturno informativnog centra Nikola Tesla u Udbini, zajedno sa zamenikom predsednika opštine Milanom Uzelcem i predsednikom Veća srpske nacionalne manjine Ličko-senjske županije Stankom Momčilovićem, posetili su Opštinsku biblioteku Udbina i uručili donaciju knjiga, poklon Službenog glasnika R.Srbije.

U popodnevnim časovima u Korenici, zajedno sa zamenikom župana Ličko-senjske županije Nikolom Lalićem i zamenikom predsednika opštine Milanom Prica, obišli su Pododbor Srpskog kulturnog društva  "Prosvjeta" u Korenici i uručili donaciju knjiga, poklon Službenog glasnika R.Srbije.