Printer Friendly Version ПОСЕТА ОПШТИНАМА ДОЊИ ЛАПАЦ И УДБИНА И ПОДОДБОРУ СКД "ПРОСВЈЕТА" КОРЕНИЦА @ 19 October 2020 09:50 AM

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 15.10.2020. године, посетили су општине Доњи Лапац и Удбина и Пододбор Српског културног друштва  "Просвјета" у Кореници.

У складу са препорукама за сузбијање епидемије заразне болести "Корона вирус-COVID-19", испред зграде Основне школе Доњи Лапац сусрели су се са председником општине Илијом Обрадовићем, директором школе Марком Матићем, наставницама српског језика Радмилом Кугом и Љубицом Годеч, православним вероучитељем протонамесником Предрагом Сушићем и ученицима школе који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличном писму по моделу "Ц". Том приликом уручили су им донацију помоћне наставне литературе коју су обезбедили Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Педагошки факултет у Сомбору, као и 5 школских торби које је обезбедио Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Покрајинске Владе АП Војводине.

Генерални конзул и конзул посетили су и Народну библиотеку "П.Прерадовић" у Доњем Лапцу и уручили донацију књига, поклон Службеног гласника Р.Србије и Издавачке куће PAIDEA.

У згради Културно информативног центра Никола Тесла у Удбини, заједно са замеником председника општине Миланом Узелцем и председником Већа српске националне мањине Личко-сењске жупаније Станком Момчиловићем, посетили су Општинску библиотеку Удбина и уручили донацију књига, поклон Службеног гласника Р.Србије.

У поподневним часовима у Кореници, заједно са замеником жупана Личко-сењске жупаније Николом Лалићем и замеником председника општине Миланом Прица, обишли су Пододбор Српског културног друштва  "Просвјета" у Кореници и уручили донацију књига, поклон Службеног гласника Р.Србије.