Printer Friendly Version POSETA OPŠTINAMA KRNjAK I VOJNIĆ I PODODBORU SKD "PROSVJETA" KARLOVAC @ 19 October 2020 08:23 AM

Generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, 14.10.2020. godine, posetili su opštine Krnjak i Vojnić i Pododbor Srpskog kulturnog društva  "Prosvjeta" u Karlovcu.

U zgradi Opštine Krnjak prisustvovali su svečanoj sednici povodom obeležavanja slave Veća srpske nacionalne manjine Opštine Krnjak "Pokrov presvete Bogorodice". Tokom obilaska mesta Krnjak zajedno sa predsednikom opštine Dejanom Mihajlovićem posetili su Pododbor Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" u Krnjaku i uručili donaciju knjiga, poklon Službenog glasnika R.Srbije. Takođe su posetili Osnovnu školu "Katarina Zrinski" i obišli prostor koji se oprema za otvaranje obdaništa za koje se prijavilo i u kome će boraviti 18 dece od 3 do 7 godina.

U zgradi Biblioteke i čitaonice Vojnić susreli su se sa zamenikom predsednika Opštine Vojnić  Nikolom Škrgićem i predstavnicima institucija i udruženja iz ovog mesta. Tom prilikom uručili su donaciju knjiga, poklon Službenog glasnika R.Srbije.

U poslepodnevnim časovima generalni konzul i konzul posetili su Pododbor Srpskog kulturnog društva  "Prosvjeta" u novim prostorijama u centru Karlovca, gde su takođe uručili donaciju knjiga, poklon Službenog glasnika R.Srbije. U razgovoru sa predstavnicima Veća srpske nacionalne manjine Grada Karlovca i Pododbora srpskog kulturnog društva  "Prosvjeta" upoznali su se sa položajem srpske zajednice u ovom gradu.