Printer Friendly Version IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE – NASTAVAK SPROVOĐENJA IZBORNIH RADNJI @ 12 May 2020 08:17 AM

Obaveštavamo da je Predsednik Republike Srbije 10.05.2020. godine doneo Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike, kojom je kao datum održavanja izbora određen 21. jun 2020. godine. Republicka izborna komisija, 11.05.2020. godine, donela je rešenje o nastavku izbornih radnji.

Pozivamo državljane Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u R.Srbiji da podnesu zahtev za glasanje u inostranstvu. Uz propisani formular potrebno je da prilože i kopiju važeće biometrijske lične karte R.Srbije ili kopiju važećeg biometrijskoj pasoša R.Srbije.
 
Ukoliko se prilaže kopija biometrijskoj pasoša R.Srbije, u pasošu treba da stoji adresa u R.Srbiji.

Državljani R.Srbije koji nisu upisani u Jedinstveni birački spisak a poseduju važeću biometrijsku ličnu kartu R.Srbije ili važeći biometrijski pasoš R.Srbije sa adresom u R.Srbiji, neophodno je da najpre podnesu zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak. Podnosioci zahteva mogu proveriti na javnom portalu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da li su upisani u jedinstveni  birački spisak (JBS), na sledećem linku:
https://upit.birackispisak.gov.rs/

Rok za dostavu zahteva je 30. maj 2020. godine.

Popunjeni zahtevi mogu se dostaviti Generalnom konzulatu lično ili na e mail:
konzulat-rijeka@ri.t-com.hr
 
U prilogu dostavljamo formulare:

Zahtev za upis u birački spisak

Zahtev za upis u biracki spisak podatka da ce birac glasati u inostranstvu