Printer Friendly Version KORONA VIRUS – PREPORUKE DRŽAVLJANIMA R.SRBIJE, 16.03.2020. @ 16 March 2020 02:04 PM

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje državljanima Republike Srbije koji borave u inostranstvu da sva putovanja u Republiku Srbiju koja nisu neophodna odlože do daljeg, naročito ukoliko planiraju dolazak iz zemalja, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19.
Posebno ukazujemo da državljani R.Srbije koji dolaze iz država, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19, odnosno žarišta epidemije i to iz: Švajcarske Konfederacije, R.Italije, Islamske Republike Iran, Rumunije, Kraljevine Španije, Savezne Republike Nemačke, Francuske Republike, Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Grčke, se upućuju u izolaciju u trajanju od 28 dana.
Državljanima R.Srbije koji dolaze iz drugih država, odrediće se mera pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana (izolacija u kućnim uslovima).
Pri ulasku u zemlju, građanima će biti uručeno obavezujuće Rešenje.
Primena navedenih mera će se striktno kontrolisati i svako nepridržavanje istih biće najstrožije sankcionisano propisanom kaznom.
Preporuke i uputstva Ministarstva zdravlja R.Srbije i Instituta za javno zdravlje R.Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, kao i mere koje se primenjuju na graničnim prelazima i na teritoriji R.Srbije možete pronaći na adresi :
https://covid19.rs/
https://covid19.rs/algoritam1/
https://covid19.rs/algoritam2/