Printer Friendly Version КОРОНА ВИРУС – ПРЕПОРУКE ДРЖАВЉАНИМА Р.СРБИЈЕ, 16.03.2020. @ 16 March 2020 02:03 PM

У складу са мерама Владе Републике Србије за спречавање ширења и сузбијање заразне болести COVID-19, Министарство спољних послова препоручује држављанима Републике Србије који бораве у иностранству да сва путовања у Републику Србију која нису неопходна одложе до даљег, нарочито уколико планирају долазак из земаља, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19.
Посебно указујемо да држављани Р.Србије који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије и то из: Швајцарске Конфедерације, Р.Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке, се упућују у изолацију у трајању од 28 дана.
Држављанима Р.Србије који долазе из других држава, одредиће се мера под здравствени надзор у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима).
При уласку у земљу, грађанима ће бити уручено обавезујуће Решење.
Примена наведених мера ће се стриктно контролисати и свако непридржавање истих биће најстрожије санкционисано прописаном казном.
Препоруке и упутства Министарства здравља Р.Србије и Института за јавно здравље Р.Србије „Др Милан Јовановић Батут“, као и мере које се примењују на граничним прелазима и на територији Р.Србије можете пронаћи на адреси :
https://covid19.rs/
https://covid19.rs/algoritam1/
https://covid19.rs/algoritam2/