Printer Friendly Version IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE 2020-OBAVEŠTENjE O GLASANjU U INOSTRANSTVU @ 5 March 2020 08:33 AM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije koji će se održati 26. aprila 2020. godine.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) izdalo je Obaveštenje za birače koji imaju boravište u inostranstvu o ostvarivanju biračkog prava na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine. Obaveštenje se može preuzeti na sledećem linku:
http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestenje-za-birace-sa-boravistem-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-izborima-za-narodne-poslnike-narodne-skupstine/
Podnosioci zahteva mogu proveriti na javnom portalu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da li su upisani u jedinstveni  birački spisak (JBS), na sledećem linku:
https://upit.birackispisak.gov.rs/
Pozivamo državljane Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u R.Srbiji da podnesu zahtev za glasanje u inostranstvu. Uz propisani formular potrebno je da prilože i kopiju važeće biometrijske lične karte R.Srbije ili kopiju važećeg biometrijskoj pasoša R.Srbije.
Državljani R.Srbije koji nisu upisani u Jedinstveni birački spisak neophodno je da najpre podnesu zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak. 
Rok za dostavu zahteva je 04. april 2020. godine.
Popunjeni zahtevi mogu se dostaviti Generalnom konzulatu lično ili na e mail:
konzulat-rijeka@ri.t-com.hr