Printer Friendly Version ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ 2020-ОБАВЕШТЕЊЕ О ГЛАСАЊУ У ИНОСТРАНСТВУ @ 5 March 2020 08:16 AM

Председник Републике Србије Александар Вучић донео је одлуку о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије који ће се одржати 26. априла 2020. године.
Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) издало је Обавештење за бираче који имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на изборима за народне посланике Народне скупштине. Обавештење се може преузети на следећем линку:
http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestenje-za-birace-sa-boravistem-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-izborima-za-narodne-poslnike-narodne-skupstine/
Подносиоци захтева могу проверити на јавном порталу Министарства државне управе и локалне самоуправе да ли су уписани у јединствени  бирачки списак (ЈБС), на следећем линку:
https://upit.birackispisak.gov.rs/
Позивамо држављане Републике Србије који имају пријављено пребивалиште у Р.Србији да поднесу захтев за гласање у иностранству. Уз прописани формулар потребно је да приложе и копију важеће биометријске личне карте Р.Србије или копију важећег биометријској пасоша Р.Србије.
Држављани Р.Србије који нису уписани у Јединствени бирачки списак неопходно је да најпре поднесу захтев за упис у Јединствени бирачки списак. 
Рок за доставу захтева је 04. април 2020. године.
Попуњени захтеви могу се доставити Генералном конзулату лично или на е маил:
konzulat-rijeka@ri.t-com.hr