Printer Friendly Version Koncert "Mladi u operi" i projekcija filma "Narodno pozorište u 10 činova" u Ogulinu, Fažani i Vojniću @ 12 December 2019 09:24 AM

U konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu, 05.12.2019. godine, održan je koncert Muzičko operske teatarske organizacije MOTO iz Beograda "Mladi u operi" i projekcija filma "Narodno pozorište u 10 činova - epizoda Prolog".

Na koncertu su nastupili studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, bariton Boris Papak i pijanista Miloš Jerotić, a izvedene su kompozicije i arije iz opera najpoznatijih srpskih, hrvatskih, ruskih i austrijskih kompozitora Konstatina Babića, Dimitrija Golemovića, Nikole Hercigonje, Leonida Dimitrijeviča Malaškina, Vladimira Solovjeva i Volfganga Amadeusa Mocarta ("Zašto pijem", "Jesenja elegija", "Juen Muen Juen", "Podmoskovske večeri", "Kad bih mogao izraziti se s pesmom", arija Papagena iz opere "Čarobna frula", arija Figara iz opere "Figarova ženidba", "O sole mio").

Programu su prisustvovali predstavnici gradskih organa vlasti, kulturnih institucija, Srpske pravoslavne crkve i srpskih organizacija iz Ogulina, Plaškog, Jasenka, Drežnice, Moravica i dr.

Koncert i projekcija filma, 06.12.2019. godine, održani su u Multimedijalnom centru u Fažani.

Programu su prisustvovali predstavnici opštinskih organa vlasti, turističke zajednice, Srpske pravoslavne crkve i srpskih organizacija iz Fažane, Pule i Vodnjana.

Program je 07.12.2019. godine održan i u Domu kulture u Vojniću. Prisustvovali su predstavnici županijskih i opštinskih organa vlasti, kulturnih institucija i srpskih organizacija iz Vojnića i Karlovca.