Printer Friendly Version Концерт "Млади у опери" и пројекција филма "Народно позориште у 10 чинова" у Огулину, Фажани и Војнићу @ 11 December 2019 08:59 AM

У конференцијској дворани Пучког отвореног училишта у Огулину, 05.12.2019. године, одржан је концерт Музичко оперске театарске организације МОТО из Београда "Млади у опери" и пројекција филма "Народно позориште у 10 чинова - епизода Пролог".

На концерту су наступили студенти Факултета музичке уметности у Београду, баритон Борис Папак и пијаниста Милош Јеротић, а изведене су композиције и арије из опера најпознатијих српских, хрватских, руских и аустријских композитора Констатина Бабића, Димитрија Големовића, Николе Херцигоње, Леонида Димитријевича Малашкина, Владимира Соловјева и Волфганга Амадеуса Моцарта ("Зашто пијем", "Јесења елегија", "Јуен Муен Јуен", "Подмосковске вечери", "Кад бих могао изразити се с песмом", арија Папагена из опере "Чаробна фрула", арија Фигара из опере "Фигарова женидба", "O sole mio").

Програму су присуствовали представници градских органа власти, културних институција, Српске православне цркве и српских организација из Огулина, Плашког, Јасенка, Дрежнице, Моравица и др.

Концерт и пројекција филма, 06.12.2019. године, одржани су у Мултимедијалном центру у Фажани.

Програму су присуствовали представници општинских органа власти, туристичке заједнице, Српске православне цркве и српских организација из Фажане, Пуле и Водњана.

Програм је 07.12.2019. године одржан и у Дому културе у Војнићу. Присуствовали су представници жупанијских и општинских органа власти, културних институција и српских организација из Војнића и Карловца.