Printer Friendly Version Прослава "800 година аутокефалности СПЦ и 80 година од освећења храма Св.Великомученика Георгија на Сушаку" @ 21 November 2019 09:13 AM

 

Генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, 16.11.2019. године, у храму "Св.Великомученика Георгија" на Сушаку, Ријека, присуствовали су светој архијерејској литургији и обележавању "800 година аутокефалности СПЦ и 80 година од освећења храма Св.Великомученика Георгија на Сушаку". Литургији су служили епископ горњокарловачки Герасим Поповић уз саслужење свештеника и монаха из Горњокарловачке епархије и Митрополије загребачко-љубљанске.

Истог дана, у храму "Св.Великомученика Георгија" и у свечаној сали Скупштине града Ријеке, генерални конзул и конзул присуствовали су стручно-научном скупу, на коме су предавачи из Р.Хрватске и БиХ, у две сесије, говорили о духовном и културном значају храма, икони и њеном значају у СПЦ, етосу Немањића, осам векова хришћанског пунолетства српског народа и књизи "Водичу Архива СПЦ општине у Ријеци" аутора Љубинке Тошеве-Karpowicz, која је том приликом била представљена.