Printer Friendly Version Koncert "Mladi u operi" i projekcija filma "Narodno pozorište u 10 činova" u Rijeci, Puli i Gomirju @ 13 November 2019 08:28 AM

U zgradi Državnog arhiva u Rijeci, 07.11.2019. godine, održan je koncert Muzičko operske teatarske organizacije MOTO iz Beograda "Mladi u operi" i projekcija filma "Narodno pozorište u 10 činova - epizoda Operska diva". Na koncertu su nastupili student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, sopran Sara Ristić i student na Fakultetu umetnosti u Nišu, pijanistkinja Ivana Babović, a izvedene su kompozicije i arije iz opera najpoznatijih srpskih, hrvatskih, italijanski i mađarskih kompozitora Stanislava Biničkog, Petra Konjovića, Jakova Gotovca, Đakoma Pučinija i Imreta Kalmana ("Ruse kose curo imaš", "Tri put ti čukna", arija Stanke iz opere "Na uranku", arija Mizete iz opere "Boemi", arija Đule iz opere "Ero sa onoga svijeta" i arija Silve iz operete "Knjeginja čardaša").

Programu su prisustvovali predstavnici regionalnih i opštinskih organa vlasti, kulturnih institucija, Srpske pravoslavne crkve i srpskih organizacija iz Rijeke i Kvarnera.

Koncert i projekcija filma "Narodno pozorište u 10 činova - epizoda Prolog", 08.11.2019. godine, održani su u Zajednici Talijana Pula - Circolo u Puli.

Programu su prisustvovali predstavnici regionalnih i opštinskih organa vlasti, kulturnih institucija i srpskih organizacija iz Pule, Poreča i Vodnjana.

Koncert i projekcija filma "Narodno pozorište u 10 činova - epizoda Prolog", 09.11.2019. godine, održani su i u Domu kulture u Gomirju. Programu su prisustvovali predstavnici gradskih organa vlasti, kulturnih institucija i srpskih organizacija iz Gomirja, Ljubošine, Vrbovskog i Moravica.