Printer Friendly Version Концерт "Млади у опери" и пројекција филма "Народно позориште у 10 чинова" у Ријеци, Пули и Гомирју @ 12 November 2019 12:12 PM

У згради Државног архива у Ријеци, 07.11.2019. године, одржан је концерт Музичко оперске театарске организације МОТО из Београда "Млади у опери" и пројекција филма "Народно позориште у 10 чинова - епизода Оперска дива". На концерту су наступили студент Факултета музичке уметности у Београду, сопран Сара Ристић и студент на Факултету уметности у Нишу, пијанисткиња Ивана Бабовић, а изведене су композиције и арије из опера најпознатијих српских, хрватских, италијански и мађарских композитора Станислава Биничког, Петра Коњовића, Јакова Готовца, Ђакома Пучинија и Имрета Калмана ("Русе косе цуро имаш", "Три пут ти чукна", арија Станке из опере "На уранку", арија Мизете из опере "Боеми", арија Ђуле из опере "Еро са онога свијета" и арија Силве из оперете "Књегиња чардаша").

Програму су присуствовали представници регионалних и општинских органа власти, културних институција, Српске православне цркве и српских организација из Ријеке и Кварнера.

Концерт и пројекција филма "Народно позориште у 10 чинова - епизода Пролог", 08.11.2019. године, одржани су у Заједници Талијана Пула - Circolo у Пули.

Програму су присуствовали представници регионалних и општинских органа власти, културних институција и српских организација из Пуле, Пореча и Водњана.

Концерт и пројекција филма "Народно позориште у 10 чинова - епизода Пролог", 09.11.2019. године, одржани су и у Дому културе у Гомирју. Програму су присуствовали представници градских органа власти, културних институција и српских организација из Гомирја, Љубошине, Врбовског и Моравица.