Printer Friendly Version Koncert "Mladi u operi" i projekcija filma "Narodno pozorište u 10 činova - epizoda Prolog" u Rijeci, Moravicama i Plaškom @ 18 September 2019 11:14 AM

Dana 12.09.2019. godine, u prostorijama Generalnog konzulata održan je koncert Muzičko operske teatarske organizacije MOTO iz Beograda "Mladi u operi" i projekcija filma "Narodno pozorište u 10 činova - epizoda Prolog" autora Nebojše Bradića.

Na koncertu su nastupili solista Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, bariton Nikola Mikić i asistent na Fakultetu muzičke umetnosti u Nišu Stefan Sretić, a izvedene su kompozicije i arije iz opera najpoznatijih srpskih, hrvatskih i evropskih kompozitora Petra Konjovića, Marka Tajčevića, Jakova Gotovca i Đoakina Rosinija ("Pod pendžeri", "Priča", "Da su meni oči tvoje", "Na noćištu", arija Ređepa iz opere "Na uranku" i arija Figara iz opere "Sevoljski berberin"). Programu su prisustvovali predstavnici regionalnih i opštinskih organa vlasti, kulturnih institucija, Srpske pravoslavne crkve i srpskih organizacija iz Rijeke i Kvarnera. 

Dana 13.09.2019. godine, koncert i projekcija filma održani su u Domu kulture u Moravicama. Programu su prisustvovali predstavnici regionalnih i opštinskih organa vlasti, kulturnih institucija, Srpske pravoslavne crkve i srpskih organizacija iz Moravica, Vrbovskog, Gomirja, Ljubošine i Marindola.

Dana 14.09.2019. godine, koncert i projekcija filma održani su i u Kinu Plaški u Plaškom. Programu su prisustvovali predstavnici regionalnih i opštinskih organa vlasti, kulturnih institucija, Srpske pravoslavne, Rimokatoličke i Baptističke crkve i srpskih organizacija iz Plaškog i Ogulina.

Projekat "Iza kulisa Narodnog pozorišta" realizuje se sredstvima sa konkursa Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.