Printer Friendly Version Концерт "Млади у опери" и пројекција филма "Народно позориште у 10 чинова - епизода Пролог" у Ријеци, Моравицама и Плашком @ 18 September 2019 10:52 AM

Дана 12.09.2019. године, у просторијама Генералног конзулата одржан је концерт Музичко оперске театарске организације МОТО из Београда "Млади у опери" и пројекција филма "Народно позориште у 10 чинова - епизода Пролог" аутора Небојше Брадића.

На концерту су наступили солиста Опере Народног позоришта у Београду, баритон Никола Микић и асистент на Факултету музичке уметности у Нишу Стефан Сретић, а изведене су композиције и арије из опера најпознатијих српских, хрватских и европских композитора Петра Коњовића, Марка Тајчевића, Јакова Готовца и Ђоакина Росинија ("Под пенџери", "Прича", "Да су мени очи твоје", "На ноћишту", арија Ређепа из опере "На уранку" и арија Фигара из опере "Севољски берберин"). Програму су присуствовали представници регионалних и општинских органа власти, културних институција, Српске православне цркве и српских организација из Ријеке и Кварнера. 

Дана 13.09.2019. године, концерт и пројекција филма одржани су у Дому културе у Моравицама. Програму су присуствовали представници регионалних и општинских органа власти, културних институција, Српске православне цркве и српских организација из Моравица, Врбовског, Гомирја, Љубошине и Мариндола.

Дана 14.09.2019. године, концерт и пројекција филма одржани су и у Кину Плашки у Плашком. Програму су присуствовали представници регионалних и општинских органа власти, културних институција, Српске православне, Римокатоличке и Баптистичке цркве и српских организација из Плашког и Огулина.

Пројекат "Иза кулиса Народног позоришта" реализује се средствима са конкурса Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.