Printer Friendly Version Nastavak posete Gradu Slunju i susret sa predstavnicima srpske zajednice u Krnjaku @ 21 November 2018 08:40 AM

Dana 05.11.2018. godine, generalni konzul Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović, nastavili su posetu Gradu Slunju, ge su se susreli sa gradonačelnikom Juretom Katićem, zamenikom gradonačelnika Ivanom Požega, šefom Odseka za društvene delatnosti Dragoslavom Cindrić  i zamenikom župana Karlovačke županije Mirkom Martinovićem. Tokom susreta razgovarano je o mogućnostima ekonomske i kulturne saradnje sa Republikom Srbijom kao i o položaju srpske nacionalne zajednice na području Grada Slunja. Tokom posete generalni konzul i konzul obišli su i hram "Sv.Arhanđela Mihajla" u Slunju.

Istog dana generalni konzul i konzul posetili su Opštinu Krnjak, gde su se susreli sa  predsednikom opštine Dejanom Mihajlovićem, potpredsednikom Veća srpske nacionalne manjine Opštine Krnjak Željkom Novkovićem i predsednicima mesnih zajednica Krnjak, Budačka reka, Donji Budački, Gornji Skrad i Trupinjak.