Printer Friendly Version Наставак посете Граду Слуњу и сусрет са представницима српске заједнице у Крњаку @ 21 November 2018 08:30 AM

Дана 05.11.2018. године, генерални конзул Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић, наставили су посету Граду Слуњу, ге су се сусрели са градоначелником Јуретом Катићем, замеником градоначелника Иваном Пожега, шефом Одсека за друштвене делатности Драгославом Циндрић  и замеником жупана Карловачке жупаније Мирком Мартиновићем. Током сусрета разговарано је о могућностима економске и културне сарадње са Републиком Србијом као и о положају српске националне заједнице на подручју Града Слуња. Током посете генерални конзул и конзул обишли су и храм "Св.Арханђела Михајла" у Слуњу.

Истог дана генерални конзул и конзул посетили су Општину Крњак, где су се сусрели са  председником општине Дејаном Михајловићем, потпредседником Већа српске националне мањине Општине Крњак Жељком Новковићем и председницима месних заједница Крњак, Будачка река, Доњи Будачки, Горњи Скрад и Трупињак.